un raconet de curiositats
dilluns, 22 d’octubre del 2012
Catànies
Les catànies son típiques de Vilafranca del Penedès.
Estan elaborades amb ametlles marcona senceres, torrades i caramelitzades, recobertes de xocolata blanca i finalment amb una capa de cacau en pols.
-250 gr. d'ametlla marcona crua pelada
-250 gr. xocolata blanc
-2 cullerades d'oli
-2 cullerades de sucre
-cacau en pols
Per caramelitzar les ametlles es posa una paella amb l'oli, el sucre i les ametlles, a foc suau.
Esperem que el sucre quedi ben líquid i les ametlles estiguin torrades.
Escampar-les ben separades per sobre un paper sulfuritzat, deixar-les refredar.
A part, desfer la xocolata blanca al bany maria.
Banya cada ametlla amb la xocolata blanca i deixa-les refredar una mica, sobre el paper sulfuritzat, abans d'arrebossar amb el cacau en pols.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
son un VICI!!!! una recepta que tinc a pendent i que m'apunto ara mateix! petons
ResponEliminaHi ha una altra versió en que les ametlles es torren al forn.
EliminaSegur que et sortiran boníssimes!
Petons i gràcies per les bones receptes que ens dones.