un raconet de curiositats

dijous, 25 d’octubre del 2012

Panellets



Postres típiques de la diada de Tots Sants a Catalunya.
S'acompanyen amb vi dolç com la mistela, el moscatell...

Panellets 2012

Panellets 2012



Base per fer el massapà:
250 g ametlla mòlta marcona
200 g sucre llustre
pell ratllada d'una llimona
1 clara d'ou

Barregeu en un bol l'ametlla mòlta amb el sucre llustre, la pell de la llimona i la clara d'ou.
Treballeu la massa amb les mans fins que quedi ferma i mal.leable.
Si utilitzem ametlla marcona, com que és de gran qualitat, no caldrà deixar reposar la massa.



Panellets de pinyons:
Feu boletes amb el massapà.
En un bol bateu un ou.
En un altre bol poseu els pinyons.
Mulleu-vos les mans amb l'ou batut, agafeu un grapat de pinyons i arrebosseu les boletes de massapà.
Poseu-los en una safata pintada amb una mica d'oli al forn, apretant una mica cada boleta per formar-li una base i no rodoli.

                                                 

Panellets de xocolata:
Barrejar la boleta de massapà amb cacau en pols.
Espolvorejar-los amb sucre llustre quan estiguin cuits.









Panellets de coco:
Arrebossar la boleta de massapà amb coco ratllat i pintar per sobre amb el rovell de l'ou batut.







Panellets de condony:
Incrustar un troç de codony dins la boleta de massapà i cobrir amb sucre o pintar amb rovell d'ou.







Un cop elaborats tots els panellets i col.locats a la safata
 coure'ls amb  la part de dalt del forn ja calent durant 8 o 9 minuts a 250º. 





2 comentaris:

  1. Ay qué rico!!
    Eres una artista!!
    ((Y yo una lenta, que ya ves a qué alturas me entero...)).
    Bssss

    ResponElimina
  2. Gracias Lier,
    (esto te pasa por irte de vacaciones cuando no toca)
    Besos guapa!


    ResponElimina